Kids

Bij Ramé Dance Club zijn kinderen al welkom vanaf 5 jaar voor energieke dancemix lessen! Onze lessen omvatten een mix van diverse coole dansstijlen zoals urban, hiphop en dancehall. Voor de jongste dansers combineren we choreografie met leuke spelletjes, waardoor leren dansen een feestje wordt. Naarmate de dansers groeien, wordt er meer aandacht besteed aan techniek in de lessen, waarbij het speelse element geleidelijk aan plaatsmaakt voor meer gestructureerde instructie. We starten met het indelen op basis van leeftijd en vervolgens op niveau, zodat elke danser de juiste uitdaging en begeleiding krijgt.

Meer informatie

Hoogkerk
Het grootste deel van onze kinderlessen wordt gehouden op een externe locatie in Hoogkerk, een nabijgelegen dorp van Groningen. We bieden lessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Hoewel we ze “dancemix” noemen, omvatten onze hoofddansstijlen urban, hiphop en streetdance. Hier is hoe de teams zijn ingedeeld:

  • Dancemix Mini (5-6 jaar)
  • Dancemix 1 (6-7 jaar)
  • Dancemix 3 (9-10 jaar)
  • Dancemix 4 (11-12 jaar)
  • Dancemix 5 (12-13 jaar)
  • Dancemix 6 (13 jaar en ouder)

De locatie voor deze lessen is Zuiderweg 70 in Hoogkerk.

Centrum
Op onze centrale locatie bieden we ook Dancemix 1C (centrum) en Dancemix 2 aan voor de volgende leeftijdsgroepen:

  • Dancemix 1C (6-8 jaar)
  • Dancemix 2C (9-11 jaar)

De locatie voor deze lessen is Pelsterwarsstraat 11 in Groningen

Alle dancemix-teams nemen deel aan onze jaarlijkse grote eindvoorstelling.

 

Gratis proefles

Wil je een gratis proefles meedansen? Klik dan hier.

Studance

In het hart van Groningen bevindt zich onze eigen dansstudio, waar teams met een focus op studenten dansen. Maar ook niet-studenten zijn van harte welkom! Voor studenten bieden we diverse lessen aan, zoals Urban, Modern/Jazz , heels, dancehall, afro, feminine en contemporary.

Ons aanbod is divers en biedt voor elk wat wils! Daarnaast hebben we het Urban competitieteam genaamd “Unframed Crew.” Dit team neemt deel aan maandelijkse wedstrijden en volgt extra gevorderde lessen. Toetreding tot dit team gebeurt via een auditie.

Meer informatie

Wat speciaal is aan onze studentleden is dat je actief lid kunt worden. Als actief lid kun je deelnemen aan een commissie, zoals de Studance Commissie, die sociale evenementen en activiteiten organiseert. De Show Commissie is verantwoordelijk voor shows, open lessen en optredens. De Media Commissie zorgt voor visuele inhoud, en de Gala Commissie organiseert jaarlijks een gala.

De commissies voor dit seizoen zijn al samengesteld. 

Wist je dat er een weekend weg op de planning staat met alle Studance members? Klik hier voor meer informatie. 

Gratis proefles

Wil je een gratis proefles meedansen?
Klik dan hier.

Volwassenen

Onze volwassen dansers volgen urban danslessen op zowel gemiddeld als gevorderd niveau. Deze teams zoeken elkaar regelmatig ook op naast de wekelijkse danslessen, door bijvoorbeeld samen een drankje te doen! De teams zijn wekelijks hetzelfde zodat je elkaar echt kunt leren kennen. Plezier staat bij ons voorop! Ontwikkeling in dans volgt dan vanzelf. 

Tot slot komen onze dansers elk jaar in juli samen voor de grote jaarlijkse grote eindshow in een groot theater. We werken aan deze productie als gehele dansschool, beginnend in maart.

Meer informatie

Wist je dat er adult dansers bij ons dansen die zowel een medium les volgen als de advanced dansles? Zo kun je nóg sneller ontwikkelen door plezier.

Je ontvangt 25% korting op je totale lesgeld bij het volgen van twee danslessen.

Gratis proefles

Wil je een gratis proefles meedansen?
Klik dan hier.

Ben je benieuwd wat elke dansstijl inhoudt?

Dancemix Kids

Dancemix bij ons omvat een mix van stoere dansstijlen zoals urban, dancehall, hiphop en streetdance. Voor jongere kinderen is het een speelse ontwikkeling, waarbij ze spelenderwijs kennismaken met verschillende dansvormen. Naarmate ze ouder worden, wordt de uitdaging geleidelijk aan vergroot.

Tijdens deze lessen ontdekken de jongsten een combinatie van diverse dansstijlen, waarbij ze leren over ruimte, ritme en verschillende soorten muziek. We moedigen fantasie aan door gebruik te maken van thema’s en attributen, wat de creatieve ontwikkeling van de kinderen stimuleert.

Urban

Urban dance is een stoere dansstijl die een combinatie vormt van streetdance en hiphop. Elke docent geeft er zijn of haar eigen draai aan, wat betekent dat een urban les bij Isa er heel anders uit kan zien dan die van Renske, bijvoorbeeld.

Tijdens een urban les komen de diverse stijlen samen, waardoor je jouw eigen unieke dansstijl kunt ontwikkelen. Naast het aanleren van choreografieën, wordt er ook gewerkt aan uitstraling, performance skills, conditie, kracht en lenigheid. Het gezamenlijk werken aan een eigen choreografie is een belangrijk onderdeel van de les, wat zowel de creatieve ontwikkeling stimuleert als de teambuilding versterkt.

Kortom, een urban les is een geweldige manier om veel nieuwe dingen te leren en je dansvaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Dancehall

Dancehall is een energieke dansstijl die zijn oorsprong vindt in Jamaica. Deze opzwepende les is gericht op het ritme van de muziek, waarbij deelnemers leren bewegen op de karakteristieke beats en melodieën van dancehallmuziek. De choreografieën zijn vaak dynamisch en expressief, waardoor de dansers hun emoties kunnen uiten door middel van hun bewegingen.

Tijdens een dancehall les wordt niet alleen gewerkt aan danspassen, maar ook aan het versterken van ritmegevoel, coördinatie en expressie. De muziek en sfeer zorgen voor een inspirerende en motiverende omgeving waarin deelnemers hun creativiteit kunnen uiten en zichzelf kunnen uitdagen om nieuwe dansvaardigheden te ontwikkelen. Het is een les die zowel plezier als uitdaging biedt, ideaal voor dansers die op zoek zijn naar een dynamische en opzwepende danservaring.

Afro

Afro dans is een levendige en krachtige dansstijl die zijn wortels heeft in verschillende Afrikaanse culturen. Tijdens een afro les leren deelnemers de kenmerkende bewegingen, ritmes en expressies van deze dansvorm te beheersen. Het is een opzwepende les waarbij de focus ligt op het overbrengen van emoties en verhalen door middel van dans.

De choreografieën in een afro les zijn vaak dynamisch, met veel nadruk op het gebruik van de heupen, voetenwerk en ritmische patronen. Naast het aanleren van danspassen wordt er ook gewerkt aan het vergroten van kracht, flexibiliteit en coördinatie.

Afro dans is niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een culturele ervaring waarbij de deelnemers de rijke geschiedenis en diversiteit van Afrikaanse dans ontdekken. Het is een les die zowel uitdagend als inspirerend is, en waarin deelnemers de mogelijkheid hebben om zich te uiten en hun eigen stijl te ontwikkelen binnen deze prachtige dansvorm.

Contemporary

Onze contamporary dansstijl is een mix van moderne, ballet en improvisatie, met een focus op expressie, emotie en technische vaardigheden. Duik in een wereld van dynamiek en diepgang, waar je leert hoe je complexe bewegingen combineert met emotionele storytelling. Contemporary dance daagt je uit om je grenzen te verleggen, je bewegingsvocabulaire uit te breiden en jezelf op een diepgaande en betekenisvolle manier uit te drukken. Het is een dansstijl die je inspireert, uitdaagt en je laat groeien als danser en als individu.

Jazz

Ontdek jazzdans! Deze stijl brengt een bruisende mix van ballettechniek, moderne bewegingen en invloeden uit streetdance samen. Denk aan krachtige sprongen, snelle draaien en expressieve pasjes die je hart sneller laten kloppen. Wat jazz zo leuk maakt, is de vrijheid om te improviseren en je eigen creatieve touch toe te voegen aan de choreografieën. Het is een dansstijl die je uitnodigt om te experimenteren en je persoonlijke stijl te ontwikkelen terwijl je geniet van de dynamiek en het plezier van de bewegingen.

Heels

Durf jij de uitdaging aan? Betreed de wereld van heels dance en laat je zelfverzekerdheid stralen op hoge hakken! Deze stijl draait om elegantie, kracht en het creëren van lange, gracieuze lijnen. Leer hoe je je houding benadrukt, je bewegingen versterkt en een vleugje glamour toevoegt aan elke stap die je zet. Heels dance daagt je uit om je comfortzone te verlaten, je zelfvertrouwen te vergroten en je vrouwelijkheid te omarmen terwijl je geniet van de opwindende uitdagingen van dansen op hakken.

Feminine

Stap binnen in de wereld van feminine dance en omarm de kracht van vrouwelijkheid en zelfexpressie. Deze stijl is doordrenkt met sensuele bewegingen, vloeiende choreografieën en een diepe connectie met je innerlijke emoties. Leer hoe je elegantie combineert met kracht, en ontdek de schoonheid van elke subtiele beweging. Feminine dance gaat niet alleen over het aanleren van danspassen, maar ook over het omarmen van zelfvertrouwen, het versterken van je podiumuitstraling en het ontdekken van je eigen unieke flair op de dansvloer.

Modern

In deze lessen verken je abstracte choreografieën die je uitdagen om te spelen met ruimte, vorm en emotie. Je krijgt de kans om te experimenteren met verschillende bewegingskwaliteiten en technieken, waardoor je jouw persoonlijke verhaal kunt vertellen door middel van beweging. Het is een uitnodiging om jezelf uit te drukken op een diepgaande en authentieke manier, waarbij je geniet van de artistieke en expressieve mogelijkheden die deze stijl te bieden heeft.

Ontdek hoe moderne dans je uitdaagt om buiten de gebaande paden te treden, je creativiteit te laten bloeien en jezelf te laten zien op het podium. Duik in de wereld van moderne dans en laat je verrassen door de artistieke en expressieve diepgang die deze stijl met zich meebrengt.