KIDS

Bij onze dancemix lessen combineren we verschillende dansstijlen zoals streetdance, dancehall en hiphop. Het is een feestelijke mix van moves en ritmes! Jonge teams leren spelenderwijs de basis van deze dansstijlen. Hoe ouder je wordt, hoe meer uitdagende choreografieën je leert.

Meer informatie

Locatie Hoogkerk
Dancemix Mini (leeftijd 5-6)
Dancemix 1 (leeftijd 6-7)
Dancemix 3 (leeftijd 9-10)
Dancemix 4 (leeftijd 11-12)
Dancemix 5 (leeftijd 12-13)
Dancemix 6 (leeftijd 13+)

Locatie: Zuiderweg 70, Hoogkerk.

Locatie Groningen Centrum
Dancemix 1 (leeftijd 6-8)
Dancemix 2 (leeftijd 8-10)

Locatie: Pelsterdwarsstraat 11, Groningen

Gratis proefles

Wil je een keer een proefles meedraaien?
Meld je dan hier aan.

STUDANCE

Ontdek de enige studentendansschool in Groningen bij Ramé Dance Club! Kies uit een scala aan dansstijlen, van urban tot afro en van heels tot feminine. Geniet van flexibele abonnementen in daluren en vaste dansteams in piekuren voor een heerlijke danservaring!

Meer informatie

Wat onze studance lessen bijzonder maakt, is dat je actief member kunt worden bij Ramé Dance Club. Als actief member kun je deelnemen aan een van onze commissies. De Studance Commissie organiseert gezellige borrels en leuke activiteiten. De Show Commissie is verantwoordelijk voor shows, open lessen en optredens. De Media Commissie zorgt voor visuele inhoud en de Gala Commissie organiseert jaarlijks een schitterend gala.

Daarnaast hebben we bij Ramé Dance Club een wedstrijdteam genaamd Unframed Crew, waar je door middel van een auditie aan kunt deelnemen.

Gratis proefles

Wil je een keer een proefles meedraaien?
Meld je dan hier aan.

VOLWASSENEN

Stap in de wereld van urban danslessen op medium en advanced niveau speciaal voor volwassenen bij Ramé Dance Club! Ook wanneer je nieuw begint, kun je deelnemen aan onze medium lessen. Plezier is onze prioriteit en je ontwikkeling volgt vanzelf!

Meer informatie

Bij Ramé Dance Club gaan volwassenen niet alleen samen dansen, maar ook buiten de danslessen om zoeken ze elkaar regelmatig op voor een gezellig drankje en om herinneringen te maken.

Wist je dat er zelfs volwassenen zijn die ervoor kiezen om twee lessen te volgen? Op die manier kun je nog sneller groeien en ontwikkelen in dans. Bovendien ontvang je maar liefst 25% korting op je totale lesgeld wanneer je twee lessen volgt!

Gratis proefles

Wil je een keer een proefles meedraaien? Meld je dan hier aan.

Ben je benieuwd wat elke dansstijl inhoudt?

Dancemix kids

Dancemix bij ons omvat een mix van stoere dansstijlen zoals urban, dancehall, hiphop en streetdance. Voor jongere kinderen is het een speelse ontwikkeling, waarbij ze spelenderwijs kennismaken met verschillende dansvormen. Naarmate ze ouder worden, wordt de uitdaging geleidelijk aan vergroot.

Tijdens deze lessen ontdekken de jongsten een combinatie van diverse dansstijlen, waarbij ze leren over ruimte, ritme en verschillende soorten muziek. We moedigen fantasie aan door gebruik te maken van thema’s en attributen, wat de creatieve ontwikkeling van de kinderen stimuleert.

Vraag hier een gratis proefles aan.

Feminine

Bij Ramé Dance Club laten we de kracht van vrouwelijkheid stralen in onze feminine danslessen! Ontdek de schoonheid van deze unieke stijl waarin we de nadruk leggen op elegantie, sensualiteit en zelfvertrouwen.

In onze feminine lessen leer je hoe je jouw vrouwelijke kracht kunt omarmen en uitdrukken door middel van vloeiende bewegingen en expressieve choreografieën. We werken aan het versterken van je zelfvertrouwen, het ontwikkelen van een sterke podiumuitstraling en het benadrukken van je persoonlijke stijl.

Dans is meer dan alleen bewegen op muziek; het is een manier om je emoties te uiten en jezelf te laten stralen. Onze feminine danslessen bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien als danser en als individu.

Vraag hier een gratis proefles aan.

 

Modern

Bij Ramé Dance Club ontdek je de magie van moderne dans! In onze moderne lessen combineren we moderne dans en jazztechniek voor een unieke ervaring. We leggen de nadruk op dynamiek, coördinatie en het gebruik van de ruimte. Als je houdt van sprongen, draaien, vloerwerk en lenigheid, dan is moderne dans echt iets voor jou!

Moderne dans is ontstaan als een bevrijdende tegenhanger van ballet. Bij ons start elke les met een uitgebreide opwarming van het hele lichaam. Vervolgens werken we aan technische oefeningen waarbij we ons focussen op specifieke lichaamsdelen.

Wat maakt moderne dans zo bijzonder? Je geniet van een enorme vrijheid, zonder de beperkingen van klassiek ballet. Je ontwikkelt lenigheid doordat je spieren langer en soepeler worden. Dansen doe je op blote voeten of in sokken, zonder strikte kledingvoorschriften.

 

Vraag hier een gratis proefles aan.

Heels

Bij Ramé Dance Club betekent heels dansen niet alleen dansen op (hoge) hakken, maar ook het omarmen van kracht, elegantie en zelfvertrouwen. Onze heels lessen zijn een unieke mix van uitdagende bewegingen en verfijnde technieken die je helpen om je innerlijke diva naar voren te brengen.

Tijdens onze heels lessen leer je hoe je elegante en krachtige bewegingen combineert met de moeilijkheidsgraad van het dansen op hakken. Je werkt aan het creëren van lange lijnen, het benadrukken van je houding en het toevoegen van een vleugje glamour aan elke stap die je zet. Naast de technische aspecten van het dansen op hakken, richten onze heels lessen zich ook op het ontwikkelen van zelfvertrouwen en uitstraling. Je leert hoe je jezelf kunt presenteren met stijl en vertrouwen, terwijl je geniet van de sensatie van het dansen op hakken.

Onze heels lessen zijn een feestelijke en inspirerende ervaring, waarbij je niet alleen je dansvaardigheden verbetert, maar ook je zelfvertrouwen vergroot! Ontdek de kracht van heels dansen en stap in de wereld van glamour en zelfexpressie bij Ramé Dance Club.

 

Vraag hier een gratis proefles aan.

Afro

Afro dans is een levendige en krachtige dansstijl die zijn wortels heeft in verschillende Afrikaanse culturen. Tijdens een afro les leren deelnemers de kenmerkende bewegingen, ritmes en expressies van deze dansvorm te beheersen. Het is een opzwepende les waarbij de focus ligt op het overbrengen van emoties en verhalen door middel van dans.

De choreografieën in een afro les zijn vaak dynamisch, met veel nadruk op het gebruik van de heupen, voetenwerk en ritmische patronen. Naast het aanleren van danspassen wordt er ook gewerkt aan het vergroten van kracht, flexibiliteit en coördinatie.

Afro dans is niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een culturele ervaring waarbij de deelnemers de rijke geschiedenis en diversiteit van Afrikaanse dans ontdekken. Het is een les die zowel uitdagend als inspirerend is, en waarin deelnemers de mogelijkheid hebben om zich te uiten en hun eigen stijl te ontwikkelen binnen deze prachtige dansvorm.

Urban

Urban dance is een stoere dansstijl die een combinatie vormt van streetdance en hiphop. Elke docent geeft er zijn of haar eigen draai aan, wat betekent dat een urban les bij Isa er heel anders uit kan zien dan die van Renske, bijvoorbeeld.

Tijdens een urban les komen de diverse stijlen samen, waardoor je jouw eigen unieke dansstijl kunt ontwikkelen. Naast het aanleren van choreografieën, wordt er ook gewerkt aan uitstraling, performance skills, conditie, kracht en lenigheid. Het gezamenlijk werken aan een eigen choreografie is een belangrijk onderdeel van de les, wat zowel de creatieve ontwikkeling stimuleert als de teambuilding versterkt.

Kortom, een urban les is een geweldige manier om veel nieuwe dingen te leren en je dansvaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

 

Vraag hier een gratis proefles aan.

Dancehall

Dancehall is een energieke dansstijl die zijn oorsprong vindt in Jamaica. Deze opzwepende les is gericht op het ritme van de muziek, waarbij deelnemers leren bewegen op de karakteristieke beats en melodieën van dancehallmuziek. De choreografieën zijn vaak dynamisch en expressief, waardoor de dansers hun emoties kunnen uiten door middel van hun bewegingen.

Tijdens een dancehall les wordt niet alleen gewerkt aan danspassen, maar ook aan het versterken van ritmegevoel, coördinatie en expressie. De muziek en sfeer zorgen voor een inspirerende en motiverende omgeving waarin deelnemers hun creativiteit kunnen uiten en zichzelf kunnen uitdagen om nieuwe dansvaardigheden te ontwikkelen. Het is een les die zowel plezier als uitdaging biedt, ideaal voor dansers die op zoek zijn naar een dynamische en opzwepende danservaring.

 

Vraag hier een gratis proefles aan.

Jazz

In onze moderne/jazz lessen verken je abstracte choreografieën die je uitdagen om te spelen met ruimte, vorm en emotie. Je krijgt de kans om te experimenteren met verschillende bewegingskwaliteiten en technieken, waardoor je jouw persoonlijke verhaal kunt vertellen door middel van beweging. Het is een uitnodiging om jezelf uit te drukken op een diepgaande en authentieke manier, waarbij je geniet van de artistieke en expressieve mogelijkheden die deze stijl te bieden heeft.

Ontdek hoe moderne/jazz dans je uitdaagt om buiten de gebaande paden te treden, je creativiteit te laten bloeien en jezelf te laten zien op het podium. Duik in de wereld van moderne/jazz dans en laat je verrassen door de artistieke en expressieve diepgang die deze stijl met zich meebrengt.

 

Vraag hier een gratis proefles aan.