Het doek sluit, de deur van de studio gaat open ✨

De spanning in de lucht is voelbaar. De grote eindshow komt snel op ons af en terwijl het doek op het podium 6 juli ’s avonds laat langzaam sluit terwijl applaus hoorbaar zal zijn, gaat de deur van de studio alweer bijna open: Summer Season! Als je om de hoek spiekt en studio inkijkt, zie je Mariska, docent en content creator bij Ramé, zwierend door de studio. Ze is mede verantwoordelijk voor de organisatie van Summer Season en is er helemaal klaar voor! Na maanden van keihard werken samen met oprichter Rosalie, kan ze niet wachten tot haar project van start gaat. Ze veegt een laatste zweetdruppeltje uit haar nek en denkt: ‘Och, de ventilatie moet nog even aan!’ Met een glimlach huppelt ze naar de witte kast en draait de knop naar vijf. Het geluid van de ventilator vult de ruimte, maar Mariska weet uit ervaring dat Summer Season, “sweating season” is. Met een kriebel in haar buik en een glinstering in haar ogen loopt ze naar de voordeur van de studio om de eerste groep dansers welkom te heten. Daar gaan we!

Dit is Summer Season ⛱️🧡☀️

Summer Season is dé tijd van het jaar waarin onze members losse workshops kunnen volgen en potentiële members de unieke sfeer van Ramé Dance Club kunnen ervaren. Anders dan in het reguliere seizoen dans je niet in vaste teams, maar kun je aansluiten wanneer jij wilt. In juli en augustus bieden we allemaal soorten masterclasses aan, gegeven door zowel interne als externe succesvolle choreografen. De sfeer in de studio is nét anders dan gedurende het reguliere seizoen. Dansers zien nieuwe gezichten, de zon schijnt, dus de sfeer is zomers en vrolijk!

Dit jaar trappen we af met een Fun Sunny Summer Twerkshop. Op het rooster zijn nieuwe, bijzondere stijlen te vinden zoals Floorwork, Show Musical, Top 40 Commercial Groove, Improvisation of Stage Performance en nog veel meer. Het rooster is voller dan ooit, met tot wel 10 lessen per week en tijdens de KEI-week zelfs tot wel 20 lessen!

Een nieuw gezicht, danser in spé

Met een totebag over haar schouder wandelt ze voor het eerst de Pelsterdwarsstraat in. “Huh? Wat een gek steegje zo achter de vismarkt. Ben ik wel goed?” denkt ze. Dan ziet ze het knal oranje logo op een gebouw zonder ramen, met graffiti op de muren. Ze aarzelt even, maar de grote zwarte deur staat op een kier en ze spiekt naar binnen. De muziek van de jazz techniek les klinkt haar tegemoet. “5, 6, 7, 8!” hoort ze een docent roepen. De glinstering van de zon via de kroonluchters reflecteert in de spiegels en ze moet een beetje knijpen met haar ogen. De voeten van de dansers vliegen over de houten parketvloer. Wauw. Ze zet een stap over de drempel en staat in het halletje te kijken. Haar oog valt op de muur in de hal, de wall of fame, vol foto’s van het ontstaan van de dansschool. Lachende dansers, optredens, een gala, teamfoto’s, en zelfs de verbouwing van de studio! Ze grinnikt, nu begrijpt ze waarom de studio in zo’n steegje zit. Het was eerst een dancing, een kroeg, een bruin café.

De choreografie lijkt voorbij en ze hoort de dansers klappen voor de docent. “Doe je dat altijd na eens les?” vraagt ze zichzelf af. “Dankjewel Mariska!” hoort ze de dansers zeggen… Ze haalt diep adem, want nieuwe dingen zijn toch altijd een ding en zwaait een beetje gespannen de roze deur van de studio open. “Hey! Een nieuw gezicht volgens mij?” “Ja… mijn eerste dansles…” “Wat leuk dat je er bent!”

Jouw lessen te bekijken via een app

We hebben dit seizoen de organisatorische en technische processen vernieuwd om het inschrijven voor masterclasses eenvoudiger en efficiënter te maken voor jou. Ramé Dance Club is voor Summer Season gaan samenwerken met Bueno. Dankzij deze technische koppeling kunnen al onze Summer Season members via een app precies zien welke lessen er zijn, zich inschrijven voor een masterclass en bijhouden hoeveel lessen er nog beschikbaar zijn. Er zijn twee type strippenkaarten beschikbaar: voor 5 of voor 10 lessen. Via de app kun je precies zien hoeveel strippen je nog hebt. Maar… er is ook een Summer Season unlimited abonnement! Wanneer je twee of meer masterclasses per week volgt, heb je de kosten van je abonnement er al uit.

Voor al onze members: veel succes met de laatste voorbereidingen voor de grote show! We kijken ernaar uit jullie daar te zien en samen te genieten van al het harde werk en talent dat jullie op het podium zullen brengen. En na de show? Dan gaan we samen de zomer in dansen met Summer Season. Schrijf je snel in voor de lessen die je wilt volgen en beleef de magie van dans bij Ramé Dance Club. Tot dan! ✨

Met dansende groeten,

Het Team van Ramé Dance Club
Geschreven door: Rosalie Horst | Oprichter Ramé Dance Club